موادلازم:
آرد برنج: 1 پيمانه
نشاسته گل: 1/2 پيمانه
شکر: 3/4 پيمانه
گلاب: 1/2 پيمانه
شير: 5 پيمانه
آب سرد: 3 پيمانه
زعفران حل شده: قدري
خلال بادام: 3/4
پودر پسته: جهت تزيين
طرز تهيه:
نشاسته را درمقداري از آب سرد حل مي کنيم و کمي استراحت مي دهيم تا نشاسته ته نشين شده و آب روي آن را دور مي ريزيم (اگر نشاسته در منزل تهيه شده بود چندين بار آب روي آن را عوض مي کنيم تا طعم خاص آن خارج شود).
3 پيمانه آب سرد را روي نشاسته اضافه و مخلوط مي کنيم و از صافي رد کرده و در ظرف مناسب مي ريزيم.
آرد برنج را در شير حل کرده واز صافي گذرانده و به نشاسته اضافه مي کنيم. ظرف را روي حرارت ملايم قرار داده و مرتب هم مي زنيم تا مخلوط و غليظ شود و يک لايه نازک پشت قاشق را بگيرد و در اين مرحله شکر و گلاب را اضافه مي کنيم و به هم زدن ادامه مي دهيم تا مايه به آرامي بجوشد، وقتي کامل غليظ شد به طوري که جاي خط چنگال روي آن محو نشود خلال بادام را اضافه مي کنيم و 1/2 حلوا را در سيني چرب شده مناسب و به قطر 1 سانت مي ريزيم و در بقيه حلوا زعفران اضافه کرده و کمي هم زده و در ظرف چرب شده ديگر مي ريزيم و پودر پسته روي دو قسمت حلوا مي پاشيم و اجازه مي دهيم تا حلوا در دماي اتاق خنک شود و سپس بهتر است 2 ساعت در يخچال نگه داشته و سپس به صورت لوزي بريده و يک در ميان در ظرف از هر دو رنگ مي چينيم.
ترحلوا را نبايد به محض ريختن در يخچال قرار داد چون روي حلوا ترک مي خورد و همچنين در هنگام طبخ اگر در غلظت مناسب برداشته نشود حلوا روي آن ضمن خنک شدن ترک برمي دارد.
در بعضي از دستورها از ميزان آرد کاسته و بر ميزان نشاسته مي افزايند.
منبع: نشريه دانش نوين زندگي - ش 27
/س